Kymenlaakson museo / Merikeskus Vellamo

Katselupiste avattiin yleisölle ja palaute oli todella myönteistä. Eniten käyttäjiä olivat tietenkin nuoret ja lapset, mutta kyllä vanhemmatkin kävijät uskaltautuivat laseja kokeilemaan. Jotkut olivat ihan täpinöissään.

Liisa Koho, Tutkija/Curator, Kymenlaakson museo

Toteutimme pienoismallin virtuaalitodellisuus (VR) version, jossa käyttäjä pääsee lentämään 1930-luvulla saaren päällä, joka toimi laudan tuotantolaitoksena. Versoteq 3D-skannasi saaren pienoismallin, minkä jälkeen luotiin VR-ohjelmisto saaren 3D-mallin ympärille. 3D-skannaus ei toista aina täydellisesti kaikkia yksityiskohtia ja tälläkin kertaa 3D-mallinnettiin tärkeimpiä osia erikseen.

Nyt Merikeskus Vellamossa on HTC Vive VR-järjestelmä, minkä avulla museon asiakkaat voivat tutustua pienoismalliin uudella tavalla. Tiettyjä kohtia saaresta on kommentoitu, jotta käyttäjä saa lisätietoja lentäessä. Tulevaisuudessa saaren ympärille voidaan lisätä interaktiivisuutta ja ominaisuuksia. Miltä tuntuisi kävellä pienoismallissa ja törmätä vaikka siellä asuviin ihmisiin tai eläimiin tai nähdä tuotantolaitos toiminnassa?